Toeristenbelasting in Italië en Toscane

Alle grote steden in Italië (Rome, Milaan, Florence, Napels en Venitië) maar ook kleinere gemeenten, meestal in gebieden in Italië die als touristisch beschouwd worden, hebben onlangs (2012) een toeristenbelasting ingevoerd.

In Toscane betaal je deze belasting in ongeveer 50% van de steden en gemeenten. Vooral in de provincie Florence is deze verblijfstaks in bijna alle gemeenten van toepassing. 
De lokale besturen zijn verantwoordelijk voor deze belasting en ze kunnen zelf bepalen hoe de belasting berekend wordt en hoeveel ze bedraagt. Dit betekent dat het bedrag van deze taks in elke gemeente of stad verschillend is. 

Indien je van plan bent om naar Italië te reizen en er te verblijven dan neem je het best contact op met de aanbieder van het verblijf (hotel, agriturismo, vakantiecomplex, ...) die je kan vertellen of er in de gemeente in kwestie een toeristenbelasting wordt geheven, hoeveel ze bedraagt en hoe ze berekend wordt. Zo weet je op zijn minst vooraf hoeveel de taks voor je verblijf je gaat kosten.


Landgoed met zwembad met zicht op Cortona in Toscane Arezzo


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.