Pinokkio Park in Collodi (PT)

In de provincie Pistoia, in Toscane, in het dorpje Collodi, ligt het Pinokkio Park. Het is een prachtig onderhouden park, met vele waardevolle beelden van personages en taferelen die voorkomen in het verhaal van Pinokkio. Kinderen vinden dit heel leuk, tenminste als ze het verhaal kennen.
Collodi is een dorpje van de gemeente Pescia en ligt op 17 km van Lucca.


In het park vind je onder andere il gatto e la volpe (de kat en de vos), Emilio Greco (Japie Krekel), il pescecane (de walvis Monstro), il grillo parlante (de sprekende krekel) en la fata azzurra (de blauwe fee).

De schrijver van Pinocchio, Carlo Lorenzini, groeide op in het stadje Collodi, en zo koos hij zijn pseudoniem Carlo Collodi.

Het Pinokkio Park is geen echt pretpark maar een themapark, waar je als het ware het verhaal van Pinokkio herbeleeft. Het park is van 1 maart tot 1 november elke dag open en van 1 november tot eind februari enkel in het weekend en op feestdagen. 
Naast het Pinokkio Park vind je de Storico Giardino Garzoni, een prachtige historische aangelegde tuin, die je apart kunt bezoeken of met een duo-ticket dat geldig is voor de Giardino Garzoni en het Pinokkio Park.

Agriturismo met zwembad in Capannori Lucca Toscane op 9 km van Collodi

Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.