De Tarot Tuin nabij Capalbio in Toscane

De Tarot Tuin is een park met beeldhouwwerken van de symbolen op de Tarot kaarten, een ontwerp van de beeldhouwster Niki de Saint Phalle, die werd geïnspireerd door Gaudi in Barcelona. De kunstenares, geboren in Frankrijk in 1930, begon in 1979 te werken aan haar tuin in Garavicchio, in het zuiden van Toscane, ongeveer 110 km ten noordwesten van Rome, vlakbij Capalbio. De Tarot Tuin van De Saint Phalle wordt volledig omringend door de Toscaanse heuvels. De tuin werd voltooid in 1996 en voor het publiek opengesteld in 1998. 


In de Tarot Tuin zijn er tweeëntwintig monumentale beelden over de mysteries van Tarot, de grote arcana. Ze zijn vooral gemaakt van gewapend beton en vlechtijzers van verschillende diktes en daarna bedekt met spiegels, veelkleurig keramiek, mozaïek en kostbaar glas. Sommige grotere kunstwerken zijn groot genoeg om in te wonen. Zo woonde Niki de Saint Phalle tijdens de werken in één van de kunstwerken, de zogenaamde Keizerin-Sfinx, een spiegel-glazen “woning” met een keuken, een slaapkamer en een badkamer.
 
Op de speciale website van de Tarot Tuin www.ilgiardinodeitarocchi.it vind je afbeeldingen en details over de bouw van het park, de namen van de mensen die eraan hebben meegewerkt, en nog veel meer. 

Sinds 1997 is er een stichting opgericht die de tuin heeft opengesteld  voor het publiek. Het park is dagelijks geopend van 1 April tot 15 oktober van 14.30u tot 19.30u.
De kunstenares Niki de Saint Phalle wilde dat de bezoekers op de eerste zaterdag van de maanden november tot maart van 9.00u tot 13.00u gratis het park kunnen gezoeken.  Als deze zaterdag een feestdag is dan is de Tarot Tuin de volgende zaterdag geopend.
Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.