Op vakantie in Toscane in september

Wie in september naar Toscane op vakantie gaat kan genieten van een rustige vakantie, uitstappen plannen, wijndomeinen bezoeken en heerlijk tafelen in de Toscaanse restaurantjes, osteria’s, trattoria’s en pizzeria’s.

De tweede week van september gaan traditioneel overal in Toscane de scholen terug open na een lange zomervakantie van 3 maanden. 
Het weer blijft doorgaans mooi, met iets mildere temperaturen. De normale drukte komt langzaam weer op gang in de steden, aan de zee is het seizoen zo goed als voorbij, maar in het binnenland breekt een prachtige periode aan.

Kasteel van Bolgheri (LI)
In de bekende wijnstreken zoals Chianti, Montalcino, Montepulciano, Scansano, Bolgheri en Massa Marittima, worden de druiven geoogst en er wordt hard gewerkt om kwalitatief hoogstaande wijnen te produceren.

Deze periode is ideaal voor wie niet echt een zonneklopper is maar graag geniet van een mooie nazomer met gemiddelde temperaturen van 24 tot 28 graden. Je geniet van middenseizoenstarieven zowel voor je verblijf als voor de huur van een auto, en je kunt de streek uitgebreid verkennen met de auto, met de fiets of ook met een scooter of Vespa die je ter plaatse kunt huren.Buonconvento (SI)
In september nemen de talrijke dorpsfeesten of sagra’s in Toscane weliswaar af, maar je vindt ongetwijfeld nog een sagra in de buurt van je verblijf. Zo is er de Sagra del Capitone, dorpsfeest met specialiteiten op basis van paling in Cinigiano (GR) nabij Monte Amiata, de Fiera e Sagra della Nana in Monte San Savino nabij Arezzo, de Sagra del Tartufo, dorpsfeest met specialiteiten op basis van truffel in Girone nabij Firenze, de Sagra della Val d’Arbia in Buonconvento nabij Siena, of vanaf eind september vijf weekends lang de Sagra della Polenta in Gavorrano (Bivio Ravi) in de provincie Grosseto.  

Tot slot zijn er ook nog enkele jaarlijks terugkerende interessante evenementen in Toscane zoals de Coppa del Chianti Classico, het belangrijkste snelheids-evenement bergop voor oldtimers in Europa, en dit jaar uitzonderlijk het wereldkampioenschap wielrennen in Pistoia.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.