WK Wielrennen 2013 in Toscane Florence Italië

Het wereldkampioenschap wielrennen 2013 gaat op zondag 22 september van start in Toscane nabij Florence. De wedstrijden vinden van 22 tot 29 september plaats op de Toscaanse wegen die afwisselend vlak en heuvelachtig zijn. 

Van zondag 22 september tot woensdag 25 september vinden de tijdritten plaats. Na een rustdag op donderdag beginnen de wegritten voor junioren en beloften op vrijdag en zaterdag en het wereldkampioenschap wielrennen wordt afgesloten op zaterdag 28 september met de wegrit voor vrouwen elite en op zondag 29 september met de wegrit voor mannen elite. Deze laatste wedstrijd is een rit over 272 km met vertrek in Lucca en aankomst in Florence. 

Bron : www.woweer.nl
De weersomstandig- heden voor de eerste wedstrijden zien er zowel voor de wielrenners als het publiek alvast zeer aangenaam uit. 
Wie naar Firenze wil om het WK bij te wonen kan zijn auto kwijt op de 100.000 m2 grote parking in Mugello die plaats biedt aan ongeveer 3.000 auto's (aan 10,00 euro per dag) of motorhomes (15,00 euro per dag). Je kunt er fietsen huren of je kunt naar Firenze met de trein of met de bus. De tickets voor de aankomstzone in het Mandela Forum in Florence zijn uitverkocht. Je kunt uiteraard wel nog terecht langs het parcours van de plaatselijke ronden (van 16,6 km) aan het einde van elke race.

Het WK wielrennen in Toscane blijkt overigens uit te blinken met enkele nieuwe records: voor de wereldwijde verslaggeving zijn maar lieftst 179 TV-stations op het WK aanwezig en de deelnemers zijn afkomstig uit 77 verschillende landen. 

Ook een record is dat aan de wedstrijd voor mannen elite onder andere alle 31 best geklasseerde wielrenners van de UCI WorldTour Ranking deelnemen. De hoogst geklasseerde landgenoten zijn de Nederlander Bauke Mollema op de 17de plaats en de Belg Greg Van Avermaet op de 18de plaats. Onder de plaatselijke favorieten vinden we Vincenzo Nibali en Filippo Pozzato. Volgens de bookmakers zijn de grootste favorieten voor de overwinning de Zwitser Fabian Cancellara en de Slovaak Peter Sagan, maar ook de Belg Philippe Gilbert wordt tot de kanshebbers gerekend.   


Agriturismo met zwembad in Capannori tussen Lucca en Florence


DE WINNAARS

Zondag 22 september 2013
 • UCI Ploegentijdrit vrouwen :  Specialized – Lululemon (USA) 
 • UCI Ploegentijdrit mannen : Omega Pharma Quickstep (BEL)
Maandag 23 september 2013
 • Individuele tijdrit vrouwen junioren : Eraud Sévérine (FRA)
 • Individuele tijdrit mannen beloften : Howson Damien (AUS)
Dinsdag 24 september 2013
 • Individuele tijdrit mannen junioren : Decraene Igor (BEL)
 • Individuele tijdrit vrouwen elite  : Van Dijk Ellen (NED)
Woensdag 25 september 2013
 • Individuele tijdrit mannen elite : Martin Tony (GER)
Vrijdag 27 september 2013
 • Wegrit vrouwen junioren : Dideriksen Amalie (DEN)
 • Wegrit mannen beloften : Mohoric Matej (SLO)
Zaterdag 28 september 2013
 • Wegrit mannen junioren : Van der Poel Mathieu (NED)
 • Wegrit vrouwen elite : Vos Marianne (NED)
Zondag 29 september 2013
 • Wegrit mannen elite : Faria da Costa Rui Alberto (POR)


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.