Castiglione della Pescaia

Castiglione della Pescaia ligt tussen de blauwe zee en de groene heuvels van Toscane. Deze mondaine badplaats is zeer populair bij Italiaanse en buitenlandse toeristen.

De vele prachtige stranden en strandpaviljoenen liggen achter een strook met pijnbomen en reiken tot Marina di Grosseto. Dankzij de vele hotels, appartementen, agriturismo’s en campings en ook door de kwalitatief hoogstaande kwaliteit van de accommodatie, de jachthaven en haar onmiskenbare schoonheid, heeft Castiglione della Pescaia het meeste bezoekers van de streek Maremma. Het stadje is een oud vissersdorp en elke avond komen de vissersboten terug met hun vangst in het kanaal van de schilderachtige haven, waar vandaag vooral pleziervaartuigen aangemeerd liggen.
Kitesurfen in Castiglione
De prachtige zee en de lange stranden met fijn, wit zand liggen aan de rand van de pijnboombossen. Hier kun je zeilen, windsurfen, kitesurfen en vele andere activiteiten beoefenen maar je kunt ook de afgelegen stranden en natuur ontdekken, ver van de drukte van de strandpaviljoenen. 's Zomers is deze kuststreek één van Italië's meest interessante kitesurf spots. De richting en de sterkte van de wind is er 's namiddags vaak ideaal om te kitesurfen en er zijn dan ook verschillende kitesurfscholen op de stranden in de buurt.

Het gebied rond Castiglione della Pescaia heeft een zeer mooie natuur. Het Natuurreservaat Tomboli van Follonica en Scarlino, met de prachtige baaien Cala Martina, Cala Francese en Cala Violina, met hun mooie stranden zijn jaarlijks een trekpleister voor duizenden toeristen. Het uitgestrekte gebied huisvest een grote variatie aan vogels die in perfecte harmonie leven met de uitgebreide flora. Je kunt in het reservaat wandelen, fietsen of paardrijden langs de verharde wegen of de paden.
 
In het hinterland van Castiglione della Pescaia ligt één van de belangrijkste moerassen van de Toscaanse kust, het natuurreservaat Diaccia Botrona, Ramsar gebied waartoe ook de kleine WWF oase van Le Marze behoort. Het gebied wordt beschouwd als een van de belangrijkste moerasgebieden  in Italië met een zeldzaam ecosysteem van internationaal belang.

Punta Ala
Ongeveer 15 kilometer van Castiglione della Pescaia ligt Punta Ala. Deze badplaats is bekend voor haar strandpaviljoens, uitstekende hotels en vooral voor haar moderne en volledig uitgeruste jachthaven. De jachthaven, één van de aantrekkelijkste van het Middellandse Zee gebied, is de ideale uitvalsbasis om de Toscaanse Archipel te verkennen.
Niet enkel het ommuurde, historische centrum van Castiglione della Pescaia, compleet met torens, poorten en een 15de-eeuws kasteel dat op een rots ligt, is het bezoeken waard, maar ook de historische centra van Vetulonia en Scarlino, de dorpen Buriano en Tirli, evenals de vele archeologische opgravingen zoals de Romeinse villa van Puntone en de Etruskische necropoli van San Germano en Poggio Tondo in Vetulonia.

Agriturismo op 20 minuten van Castiglione della Pescaia Toscane


 

Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.