GARFAGNANA

In het noorden van Toscane in de provincie Lucca ligt de streek Garfagnana, ten zuiden van Lunigiana en ten westen van Massa en de kuststreek Versilia en ten noorden van de stad Lucca. 

Castelnuovo di Garfagnana
Garfagnana ligt tussen de Apuaanse Alpen en de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen. Het is een bosrijke streek met in het midden het dal van de rivier Serchio. De meeste dorpen en stadjes zijn gevestigd nabij deze rivier. 
Garfagnana is geen administratief rechtsgebied maar een natuurlijke streek. De „hoofdstad“ van deze streek is Castelnuovo di Garfagnana. De stad telt slechts 6.000 inwoners en dat zegt veel over de bevolkingsdichtheid in deze streek: 55 inwoners/km2 (in de hele provincie Lucca is dat 220 inw./km2).


Grotere kaart weergeven

Het alledaagse leven is hier dan ook nog ver af van de moderne levensstijl. Het toerisme is er nog niet echt georganiseerd, maar waar men kamers of appartementen verhuurt ben je zeer welkom. Als je op zoek bent naar rust en ontspanning dan is dit misschien iets voor jou. Je bent ver weg van grote steden en kunt je hier genieten van de natuur en de mooie landschappen. Je kunt hier paardrijden, wandelen en mountainbiken op wegen waar je mogelijk nog nooit zo weinig verkeer hebt gezien.
Een opmerkelijke bezienswaardigheid in deze streek is de Duivelsbrug of Ponte del Diavolo, of ook nog Ponte della Maddalena, een bijzondere brug over de rivier Serchio in de buurt van Borgo a Mozzano. 

Borgo a Mozzano, Ponte della Maddalena
Aan de naam Duivelsbrug is een legende verbonden die te maken heeft met de vorm van de brug. Je komt daar ter plaatse ongetwijfeld meer over te weten.

Vakantiewoningen in Toscane

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.