Shopping in Toscane

Wanneer je aan Toscane denkt, denk je waarschijnlijk aan prachtige landschappen met glooiende heuvels, olijfbomen en wijngaarden, en schitterende kunststeden zoals Florence, Siena, Pisa, Arezzo, Lucca of Cortona. Florence is altijd al een aantrekkelijke winkelstad geweest met zijn honderden winkels en boetieks. Toscane is de laatste jaren echter een wereldberoemd winkelparadijs geworden, dankzij de vele outlet shopping centra.

The Mall in Leccio, Reggello, Florence
Het eerste outlet winkelcentrum is The Mall, dat enorm in trek is bij buitenlandse toeristen, ongeveer 30 km ten zuidoosten van Florence. Hier vind je accessoires, schoenen, tassen en kleding van Italiaanse mode-ontwerpers zoals Gucci, Ferragamo, Valentino, Ungaro, Sergio Rossi en Armani maar ook van internationale modehuizen zoals Burberry, Yves Saint Laurent, Hogan, Alexander McQueen, Stella McCartney. Balenciaga en Yohji Yamamoto. 
The Mall, Gucci store
Al deze designer winkels bieden recente modeartikelen aan outletprijzen. The Mall vind je in Leccio, dichtbij Reggello in de Valdarno vallei en het winkelcentrum is gemakkelijk te bereiken met de wagen via de autosnelweg A1, of je kunt de trein nemen naar het station van Rignano sull'Arno (en van daar 3 km met een taxi) of je neemt de bus vanuit het busstation van Florence, net naast het treinstation Santa Maria Novella. 
In deze streek van Toscane vind je ook enkele fabriekswinkels. Zo is er vlak naast The Mall een factory outlet van Fendi. 
Space, Prada Outlet,
Montevarchi, Florence
Op slechts vijf minuten van The Mall, op 2.5 km, vind je een officiële Dolce&Gabbana outlet in Pian dell'Isola in Rignano Sull'Arno. Prada daarentegen heeft een factory outlet in de buurt in Levanella, Montevarchi. 
Fashion Groove
Onlangs openden ook andere, meer betaalbare winkelcentra hun deuren in de buurt van The Mall. Fashion Groove, dicht bij Dolce&Gabbana, is een kleiner winkelcentrum met ongeveer 10 winkels die een mix van outlet en nieuwe collectie aanbiedt. 
Smart Gallery, Fashion Valley
Aan de andere kant van de rivier Arno vindt je Fashion Valley of Smart Gallery, ongeveer 2 km van The Mall en 1 km van Dolce & Gabbana. Hier zijn er ongeveer 30 winkels met merken als Polo Ralph Lauren, Marc Jacobs, Blauer, Versace, Trussardi, Everlast en Just Cavalli. 

Designer Outlet Village
in Barberino di Mugello, Florence
Het Designer Outlet Village in Barberino di Mugello biedt top mode in de prachtige streek Val di Sieve. Het winkeldorp in Renaissance stijl ligt 35 km ten noorden van Florence en heeft meer dan 100 winkels van nationale en internationale merken voor mannen, vrouwen en kinderen met kleding (Guess, Napapijri, Rifle, Tommy Hilfiger, Timberland, Trussardi, Benetton, Calvin Klein, Fornarina, Lacoste, Diesel, Hugo Boss, Gas, ...), sportkleding en schoenen (Nike, Adidas, Puma,...), cosmetica (Pupa, Bottega Verde, ...), chocolade (Lindt) en huishoud- en andere artikelen (Bialetti, Lagostina, Bormioli, Bose, Samsonite, ...). Het outlet dorp is gemakkelijk bereikbaar via de autosnelweg A1 of met het openbaar vervoer. Je kunt ook de SS65 nemen en langs de prachtige Florentijnse heuvels naar de Designer Outlet Village in Barberino di Mugello rijden. 

Valdichiana Outlet Village
in Foiano della Chiana, Arezzo
Het derde outlet shopping center is Valdichiana Outlet Village in Foiano della Chiana in de provincie Arezzo. Dit outlet dorp heeft meer dan 130 winkels met de meest trendy merken in alle prijsklassen en aan outletprijzen: Replay, Bata, Benetton, Sisley, Superga, K-Way, Conte of Florence, Gap, Rifle, Gaudì, Kiko, Fornarina, Geox, Guess Jeans, Levi's, Alcott, Calvin Klein, Asics, ... 

Fans van Roberto Cavalli kunnen naar Sesto Fiorentino voor een bezoek aan de officiële Roberto Cavalli outlet waar je zowel de collectie Cavalli Class als het meer betaalbare Just Cavalli vindt. 

Via de' Tornabuoni, Florence
Hou je niet zo van outlet shoppen dan kun je een dagje gaan shoppen in het centrum van de prachtige stad Florence. Florence wordt over de hele wereld beschouwd als een ware modehoofdstad. Er zijn talrijke luxe boetiekjes en winkels, waar je de beroemde Made in Italy labels vindt. De luxe designer winkels zijn voornamelijk geconcentreerd in Via de' Tornabuoni en Via degli Strozzi en hun zijstraatjes, en in de buurt van Via della Vigna Nuova. Via de' Tornabuoni is de meest trendy straat van Florence. Hier vind je winkels van alle grote merken. 

Ponte Vecchio, Florence
Ponte Vecchio is wereldberoemd vanwege de vele juweliers met sieraden in Florentijnse stijl. Ponte Vecchio is de oudste brug in Florence. De brug dateert uit de Romeinse tijd maar werd herhaaldelijk beschadigd door de overstroming van de Arno. 
Juweliers op Ponte Vecchio, Florence
De brug werd meermaals herbouwd. Ze overbrugt de rivier op haar minst diepe punt en is één van de bekendste symbolen van de stad Florence. In 1565 bouwde de architect Giorgio Vasari de Vasari Corridor boven de winkels. Nu zijn op deze extra verdieping appartementen met een betoverend zicht. In het midden van de brug kun je zelf ook genieten van dit prachtige uitzicht op de brug, de stad en de rivier Arno. 

In de nabijgelegen Via Roma bieden de winkels een ruim assortiment van de beste Italiaanse en buitenlandse topmerken. 
Kerk van San Lorenzo, Florence
De buurt van San Lorenzo is bekend voor zijn lederwinkels. Vroeger was hier de grootste en belangrijkste openlucht markt, van Via Nazionale tot Via dell'Ariento en rondom de kerk van San Lorenzo in het historische centrum. Tegenwoordig zijn enkel de winkels overgebleven, maar als je op zoek bent naar lederwaren is dit nog steeds het juiste adres. Op bijna elke hoek van de straat in Florence vind je verkopers van lederwaren. Je vindt er schoenen, tassen en handschoenen. Florence is beroemd omwille van haar eeuwenoude traditie van de lederindustrie.

Mercato Centrale
Mercato Centrale
Ook de nabijgelegen Mercato Centrale, een grote overdekte markt waar je verswaren, gastronomische en traditionele Toscaanse etenswaren, olijfolie en wijnen kunt vinden, is een bezoek waard. In 2014 werd de eerste verdieping van de Mercato Centrale gerestaureerd en je vindt er nu restaurants, wijnbars en gloednieuwe voeding speciaalzaken. 
De belangrijkste winkelstraten in Florence, bevinden zich verder in Via de' Calzaiuoli en de omliggende straten. Er zijn boetieks en winkels van de bekende winkelketens voor alle budgetten. 
Borgo Ognissanti, Via de' Fossi en Via Maggio zijn dan weer de beste straten voor wie antiek zoekt. 

Als je met de trein aankomt of vanuit Florence vertrekt kun je kuieren in het ondergrondse shoppingcenter van het station Santa Maria Novella. Als je de drukke straat voor het station wilt oversteken, doe je dit best via dit ondergrondse winkelcentrum. Je vindt hier misschien een koopje, terwijl je het drukke verkeer van Piazza Santa Maria Novella vermijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.