Kerstsfeer in Montepulciano

Montepulciano is een cultureel en architecturaal juweel in het hart van de Toscaanse provincie Siena. Dit stadje met zijn onvergetelijk landschap is één van de mooiste stadjes van Toscane.

Van 21 november tot 6 januari 2016 komt in het Middeleeuwse stadje Montepulciano het dorp van de Kerstman tot leven. Rondom Piazza Grande, Piazzetta Danesi en Via San Donato word je ondergedompeld in de kerstsfeer, met een heus Kasteel van de Kerstman, een kerstmarkt met prachtige versieringen, een ijsschaatsbaan, een tentoonstelling van kerststalletjes, optredens, shows en activiteiten voor het hele gezin. Het kasteel van de Kerstman is dagelijks geopend van 10.30 tot 19.00 uur. 

Ook dit jaar heeft de Kerstman besloten om op zijn bezoekers te wachten in Montepulciano in de Toscaanse provincie Siena. De kerstman woont hier in een prachtig Middeleeuws kasteel. Dit kasteel is meer dan 1.000 vierkante meter groot en er heerst een magische kerstsfeer. Het kasteel is versierd met de mooiste kerstdecoraties en is prachtig verlicht. Er zijn tal van verassingen en de kinderen kunnen er de Kerstman ontmoeten. Je kunt er spelen, zingen, er is entertainment en er zijn educatieve activiteiten, interactieve shows en creatieve workshops.

De kerstmarkt met zestig houten kraampjes, prachtige versieringen en decoraties is de ideale plek om kerstinkopen te doen, een hapje te eten en naar de shows te kijken met je familie. Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de originaliteit van de decoraties, de kleding, de lederwaren en de lokale ambachten.

Het Dorp van de Kerstman in Montepulciano is de ideale uitstap voor jong en oud in de Kerstperiode en biedt een waaier aan attracties. De ijsschaatspiste is een trekpleister voor zowel ervaren schaatsers als beginners, of voor wie graag wil leren schaatsen op het ritme van hedendaagse hits of kerstmuziek. 

In het kasteel vind je de tentoonstelling “de Speelgoedfabriek van de Kerstman”, een magische plek in het kasteel waar je antiek speelgoed kunt bewonderen, dat de Elfen in de loop der jaren hebben gemaakt. Iets verderop kun je je behendigheid meten met anderen op een gigantisch grote elektrische racebaan, wel 20 meter lang. Wie wint? Nabij het kasteel is er een kleine pony-boerderij waar de kleinsten de pony's kunnen aaien en een ritje kunnen maken op de kerstpony's. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de kerststal tentoonstelling, die zowel groot en klein kan boeien. (foto's www.nataleamontepulciano.it)

Het stadje Montepulciano zelf is uiteraard ook een bezoek waard. Montepulciano is een charmant stadje middenin een prachtig landschap, dat vooral bekend is om zijn geschiedenis, kunst, wijn en tradities. De kerken, paleizen en historische monumenten langs Piazza Grande en de anderhalve kilometer lange Corso zijn adembenemend mooi. Montepulciano is niet enkel wereldberoemd voor zijn schilderachtige landschap en culturele schoonheid, maar ook voor zijn wijnen, de Vino Nobile, de Rosso di Montepulciano en de Vin Santo en voor andere unieke produkten zoals rundvlees van het ras Chianina, vleeswaren van het varkensras Cinte Senese, extravergine olijfolie en pecorino kaas.

Castiglione del Lago
Verblijf je in deze omgeving, dan kun je met de wagen in minder dan een half uur nog ander mooie plaatsen en bezienswaardigheden in Toscane bereiken: Cortona, Pienza, Sarteano, het Etruskisch Museum van Chiusi, Bagno Vignoni met zijn thermale baden, de Middeleeuwse dorpen Montefollonico en Monticchiello of het schitterende stadje Castiglione sul Lago bij het Trasimeense Meer in Umbrië. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.