Valentijn in Toscane

Toscane, één van de meest romantische plekjes op aarde.

Hoe komt Toscane aan haar reputatie van één van de meest romantische streken van Europa? Heel eenvoudig, Toscane heeft gewoonweg alles: droom met je ogen open, geniet van het schitterende uitzicht, de uitzonderlijke landschappen én de mooiste locaties. 
Net als overal ter wereld wordt Valentijnsdag ook in Toscane slechts één dag per jaar gevierd, maar Toscane is het hele jaar rond een romantische streek en een ideale plek om met je geliefde te bezoeken. 
Toscane is al vele jaren één van de favoriete plekken voor een romantische reis of een huwelijksaanzoek, of om er te trouwen, en dat voor zowel buitenlandse als Italiaanse koppels. 

Eeuwige trouw in Lucignano
Albero d'Oro in Lucignano
Lucignano, een klein middeleeuws dorp met zicht op de Valdichiana vallei halfweg tussen Siena en Arezzo, is een plaats die veel koppels aantrekt. De Gouden Boom of Albero dell'Amore is een 15de eeuws kunstwerk, waaraan meer dan honderd jaar gewerkt werd. De boom werd in de middeleeuwen aanzien als het symbool voor de eeuwige liefde en dat is dus een goede reden om voor dit kostbaar kunstwerk het ja-woord te geven. Heel veel Italianen en buitenlanders trouwen in het mooie kerkje van Lucignano en beloven elkaar eeuwige trouw.

Romantische straatnamen in Pienza
De stad Pienza is één van de mooiste stadjes van de vallei Val d’Orcia, dichtbij Siena. Deze Toscaanse parel is al sinds 1996 opgenomen als Unesco werelderfgoed en is de thuisbasis van zowel spectaculaire Italiaanse architectuur alsook typisch Toscaanse huizen. Hier vind je de meest romantische straatnamen van Toscane. Ontdek Via dell’Amore (Straat van de Liefde) en Via del Bacio (Straat van de Kus) en laat de romantiek opborrelen. Kus elkaar op de hoek van Via del Bacio.

3 keer rond de kapel van Semifonte
Ben je bijgelovig? Bezoek dan Semifonte, in de buurt van Petrognano, in de provincie Florence in de gemeente Barberino Val d'Elsa. Deze bijzondere kapel, met de koepel van de kapel van San Michele Arcangelo, heeft dezelfde koepel als de kathedraal van Florence, maar dan op een kleinere schaal, namelijk acht keer kleiner. De legende zegt dat je 3 keer rond de kapel moet wandelen met je geliefde aan de arm om elkaar eeuwig te beminnen. Niet toevallig is dit een zeer geliefde plek voor pas gehuwde koppels.

Zon, zee en romantiek
Hou je van meer van romantische plekjes aan zee dan zijn de eilanden Giglio en Elba zeker een aanrader. Op het eiland Giglio kun je de vuurtoren bezoeken waarover de Italiaanse cult jeugdschrijver Federico Moccia schreef (zijn boek “3 meter boven de Hemel” werd naar het Nederlands vertaald) in de roman "Scusa ma ti chiamo Amore". Het boek werd verfilmd en is in Italië bij de jeugd razend populair. De vuurtoren, die nu buiten gebruik is, wordt vaak de "Vuurtoren der Geliefden" genoemd. Geliefden kunnen naar boven wandelen en genieten van het uitzicht vanop deze romantische en intieme plek.

Het Innamorata-strand, "de Baai van de Verliefden" op het eiland Elba, dankt zijn naam aan een tragische plaatselijke legende uit de 16de eeuw. De legende gaat over twee geliefden, Lorenzo en Maria. Omdat hun families niet akkoord waren met hun relatie wilden ze vluchten via de zee. Tijdens hun vlucht werd Lorenzo vermoord door piraten waarna Maria zichzelf in de zee gooide en verdronk. Elk jaar op 14 juli wordt dit in de wijk Innamorata van het stadje Capoliveri herdacht met het Feest van de Verliefden (Festa degli Innamorati) met een processie en met kaarsen aan de zee.

Cala Violina
Op het vasteland in het zuiden van Toscane vind je het prachtige zandstrand Cala Violina, het mooiste strand van Toscane, en steevast aanwezig in de lijsten met de mooiste stranden van Italië. In deze kleine baai vind je geen strandbedjes en parasols, maar grof zand, een heldere blauwe zee en een onbetaalbaar uitzicht. Dit is het meest romantische stukje kust van de streek Maremma, in zuid-Toscane. Het strand ligt in de gemeente Scarlino en kreeg de naam Cala Violina (Vioolstrand), omdat het zand, als je erop wandelt, een geluid maakt dat lijkt op vioolmuziek.

Eeuwig verbonden in Florence
Tot slot moet je ten minste één keer in je leven met je geliefde van de zonsondergang in Florence genieten vanaf de brug over de Arno, Ponte Vecchio. Geliefden hangen een hangslotje aan de oude brug en gooien de sleutel in de rivier, als symbool voor hun eeuwige liefde. Miljoenen paren bezochten Florence en Ponte Vecchio uitsluitend omwille van dit symbolisch gebaar. 

Bezoek deze plekken met je geliefde en voel je hart sneller kloppen. Zo word je vast verliefd op de mooiste streek van Italië, Toscane.


 Appartement centrum Florence


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.