Gucci en de Boboli-tuinen in Florence

Het Toscaanse modehuis Gucci bevestigde in een pers-conferentie in het stadhuis van Florence, Palazzo Vecchio, dat het twee miljoen euro zal investeren in de stad, meer bepaald in de beroemde botanische Boboli-tuinen. De tuinen staan sinds 2013 op de UNESCO werelderfgoedlijst en zijn zeer geliefd bij de vele toeristen die Florence bezoeken.

Trevi Fontein, Rome
Dat een modehuis in Italiaanse kunst investeert is niet nieuw. Vele Italiaanse modehuizen investeerden reeds in het behoud van kunst in eigen land, zoals Fendi in Rome met de Trevi fontein en Bulgari in Piazza di Spagna in Rome. Brunello Cucinelli trok dan weer geld uit voor de heropbouw van de door de aardbeving getroffen stad Norcia in Umbrië. Veel Italiaanse modehuizen voelen zich verbonden met hun land en dragen bij aan de kosten voor het herstel van architecturale sites en monumenten in Italië.

Gucci Museum
Het modehuis Gucci investeerde al eerder in de stad Florence met de opening van het Gucci Museum op het plein Piazza della Signoria. Het Gucci Museum is open van 10 tot 20 uur en op vrijdag van 10 tot 23 uur en de helft van de opbrengst van het museum gaat naar een programma voor de bescherming van het artistieke erfgoed van Florence.

De burgemeester van Florence is trots dat het modehuis voor deze belangrijke investering aan zijn roots heeft gedacht. Volgens de burgemeester is het voor Florence een eer dat een Florentijns modehuis, dat al bijna 100 jaar een succesvolle ambassadeur is van creativiteit en "Made in Italy" kwaliteit in de wereld, koos voor zijn geboortestad en voor dit belangrijke culturele project.

Palazzo Pitti
Tijdens de persconferentie werd aangekondigd dat op 29 mei 2018 een modeshow van Gucci in de Galleria Palatina van Palazzo Pitti zal doorgaan. Palazzo Pitti is een rennaissance paleis dat vroeger eigendom was van de Medici familie. De Boboli-tuinen liggen achter dit paleis, dat nu een museum is. Er zijn hier verschillende kunstcollecties ondergebracht, zoals kostuums, moderne kunst, porselein, koetsen en veel meer. Je vindt er ook veel werken van beroemde Vlaamse schilders. Het zal de eerste keer zijn dat een mode evenement in Palazzo Pitti plaats vindt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.