Paasvakantie in Toscane

Dit jaar zijn de scholen in Vlaanderen gesloten na Pasen, de eerste twee weken van april. Als je het even gehad hebt met je plaatselijke weer in die periode dan kun je misschien een weekje naar Toscane. In deze periode is het weer in Toscane over het algemeen vrij aangenaam en rustig, met milde temperaturen van 17 tot 21 graden, met pieken tot 25 graden. Met andere woorden deze tijd van het jaar is ideaal voor een trip naar Toscane.

Garfagnana, brug over de rivier Serchio
Toscane is een veelzijdige regio en de keuze aan streken om te bezoeken is groot. Je kunt naar het noorden van Toscane naar de groene bergachtige streken Lunigiana of Garfagnana, naar de Arno vallei nabij Arezzo, Florence of Pisa, of meer naar het zuiden in de omgeving van de stad Siena of naar de streek Maremma nabij Grosseto. 

Je kunt profiteren van laag- en middenseizoen prijzen voor je vliegtuigtickets, een huurauto en voor je verblijf op het Toscaanse platteland, behalve voor korte verblijven met Pasen zelf.
Montepulciano, San Biagio Kerk
Vanuit Brussel, Eindhoven en Charleroi vindt je vooral voor de tweede week van de paasvakantie nog vliegtuigtickets naar de Toscaanse luchthavens van Pisa en Florence of naar de Umbrische luchthaven van Perugia aan minder dan 100,00 euro per persoon (heen en terug). Een huurauto kost ongeveer 180,00 euro per week.
Voor een huisje of appartement in een agriturismo betaal je voor een koppel ongeveer 300,00 euro per week. Een vakantiehuisje voor een familie met 2 kinderen daarentegen kost ongeveer 450,00 euro per week.

Na een snelle berekening weet je al gauw dat je met een budget van ongeveer 650,00 euro voor 2 personen of 1.000,00 euro voor een familie van 4 personen kunt vertrekken naar één van Europa's meest tot de verbeelding sprekende vakantiebestemmingen, Toscane.

Arezzo, Piazza Grande
Nu je weet dat een weekje Toscane uiterst betaalbaar is, kun je beginnen dromen van Toscaanse landschappen met de lichtglooiende heuvels en de typische cipressenrijen. Je kunt een bezoek aan één van de grote Toscaanse kunststeden zoals Pisa, Florence, Arezzo of Siena combineren met een uitstap naar kleinere steden zoals Lucca, Carrara of San Gimignano, of naar wijnstadjes zoals Montepulciano, Montalcino of de stadjes in de Chianti streek.


Castello Banfi, Montalcino

Aarzel niet om ons te contacteren op www.alba-toscana.nl voor suggesties en tips voor de keuze van je vakantiebestemming in Toscane.


Vakantiewoningen met zwembad in Cecina


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.