Toscane in een Notendop

TOSCANE is een zeer uitgestrekte regio, in vogelvlucht zowel van noord naar zuid als van oost naar west ongeveer 200 km lang. Dit zijn zowat de grootste trekpleisters van deze toeristische regio. 

HET EILAND ELBA 
Beroemd om zijn kristalhelder water en eindeloze stranden. 
Zon, zee, stranden en duikparadijs. Het eiland Elba is wereldwijd bekend door Napoleon Bonaparte. Hij werd naar het eiland Elba verbannen. Elba is het grootste eiland van de eilandengroep van de Toscaanse archipel en is zeer in trek bij vooral Italiaanse toeristen. 

GARFAGNANA EN DE APUAANSE ALPEN 
Toscane is niet uitsluitend heuvelgebied. 
Garfagnana ligt in het noorden van Toscane in de provincie Lucca, ten zuiden van Lunigiana, en ten westen van Massa en de kuststreek Versilia. Het is een bergachtige streek die gekend is om haar marmerproduktie. 


VOLTERRA 
Bekend om zijn Etruskische oorpsrong en talrijke overblijfselen uit dat tijdperk. 
Volterra
De stad Volterra heeft veel pleinen, paleizen en torens en is vooral bekend voor zijn albast, een zachte steensoort die reeds door de Etrusken werd bewerkt.

DE THERMEN VAN SATURNIA 
De meest spectaculaire watervallen zijn de Cascate del Mulino   
Cascate del Mulino in Saturnia
Op de grens van de provincies Siena en Grosseto vind je veel natuurlijke bronnen, meer bepaald rond de berg Monte Amiata, een slapende vulkaan. De warmwaterbronnen van Saturnia waren al heel erg populair bij de Etrusken en bij de Romeinen, en ook nu nog komen er het jaar rond toeristen naar deze thermale baden. 

SIENA 
Het historische centrum van Siena staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. 
Piazza del Campo in Siena
De gotische stad Siena is gebouwd rond het plein Piazza del Campo. Tweemaal per jaar wordt in Siena de Palio georganiseerd, een race met paarden zonder zadel waarbij de verschillende wijken van de stad het tegen elkaar opnemen. 

SAN GIMIGNANO 
Beroemd om zijn middeleeuwse architectuur en talrijke torens. 
San Gimignano
San Gimignano is bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren. De stad wordt ook wel eens het Middeleeuwse Manhattan genoemd omwille van zijn skyline. 


PISA 
Bekend over de hele wereld door de Scheve Toren. 
de Scheve Toren van Pisa
Piazza dei Miracoli, het Plein der Wonderen, is één van de mooiste bezienswaardigheden van de stad Pisa, met de doopkapel, begraafplaats, kathedaal en de klokkentoren, die beter gekend is als de Scheve Toren. 

CHIANTI 
De Chianti streek is zowel gevarieerd in haar landschap als in haar wijnen. 
een typisch Chianti landschap 
De uitgestrekte wijngaarden rondom Florence zijn typisch voor de Chianti streek. De streek produceert jaarlijk ongeveer 140 miljoen flessen wijn, dat is ongeveer 66% van alle Toscaanse wijn. Veel bekende filmsterren en zangers hebben in deze streek een optrekje. 

FLORENCE 
Florence wordt beschouwd als de bakermat van de Renaissance    
Nergens anders in Toscane of Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. Florence heeft haar culturele rijkdom vooral te danken aan de rijke bankiersfamilie De' Medici. 

VAL D'ORCIA 
Het ongerepte landschap van de Val d'Orcia is het visitekaartje van Toscane. 
een zicht uit de streek Val d'Orcia
De vele heuvels van de streek Val d'Orcia zijn bezaaid met verschillende soorten gewassen en struiken, die doorkruist worden door cipressen, kleine dorpjes met Middeleeuwse burchten, Renaissance torens en kerkjes.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.