In de Paasvakantie (of meivakantie) naar Toscane

Dit jaar zijn de scholen in Vlaanderen gesloten vóór Pasen, van 6 tot 22 april. Als je het even gehad hebt met je plaatselijke weer in die periode dan kun je misschien een weekje naar Toscane. 

Suvereto, één van de mooiste dorpen van Italië
In deze periode is het weer in Toscane over het algemeen vrij aangenaam en rustig, met milde temperaturen van 18 tot 22 graden, met pieken tot 25 graden. Met andere woorden deze tijd van het jaar is ideaal voor een trip naar Toscane. 

Garfagnana, brug over de rivier Serchio
Toscane is een veelzijdige regio en de keuze van een streek om te bezoeken is groot. Je kunt naar het noorden van Toscane naar de groene bergachtige streek Lunigiana of Garfagnana, naar de Arno vallei nabij Arezzo, Florence of Pisa, of meer naar het zuiden in de omgeving van de stad Siena of naar de streek Maremma nabij Grosseto. 

Montepulciano, San Biagio Kerk
Je kunt profiteren van laag- en/of middenseizoen prijzen voor vliegtuigtickets, een huurauto en voor je verblijf in Toscane, behalve voor korte verblijven met Pasen zelf. Vanuit Brussel, Eindhoven en Charleroi vindt je vliegtuigtickets naar de Toscaanse luchthavens van Pisa en Florence, naar de Umbrische luchthaven van Perugia, of naar Rome Fiumicino (2 uur rijden tot in Toscane).
Wij vonden deze prijzen voor de paasvakantie:
- vliegtuig heen en terug: vanaf 120,00 euro per persoon
- huurauto: vanaf 100,00 euro per week
- huisje of appartement in een agriturismo: vanaf 300,00 euro per week voor een koppel of vanaf 450,00 euro per week voor een familie met 2 kinderen
Na een snelle berekening blijkt dat je met een budget van ongeveer 800,00 euro voor 2 personen of 1.200,00 euro voor een familie van 4 personen kunt vertrekken naar één van Europa's meest tot de verbeelding sprekende vakantiebestemmingen, Toscane.

Siena, Piazza del Campo
Nu je weet dat een weekje Toscane uiterst betaalbaar is, kun je beginnen dromen van Toscaanse landschappen met de lichtglooiende heuvels en de typische cipressenrijen. Je kunt een bezoek aan één van de grote Toscaanse kunststeden zoals Pisa, Florence, Arezzo of Siena combineren met een uitstap naar kleinere steden zoals Lucca, Carrara of San Gimignano, of naar wijnstadjes zoals Montepulciano, Montalcino of de stadjes in de Chianti streek. 

Aarzel niet om ons te contacteren op www.alba-toscana.nl voor suggesties en tips voor de keuze van je vakantiebestemming in Toscane. 

In Nederland is het voor de schoolkinderen nog iets langer wachten op de meivakantie van 27 april tot 5 mei. In die periode kun je wel al rekenen op gemiddelde maximumtemperaturen van 20 tot 24 graden.

Toscane vakantiehuisjes in Maremma in Gavorrano Grosseto


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.