De Mugello Streek

Geniet van de Mugello streek in Toscane
Mugello ... natuur, de familie de’ Medici, opwinding op het racecircuit en outlet shopping …


De Mugello streek ligt in Noord-Toscane op slechts een boogscheut van Florence en is bekend om zijn natuurlijke schoonheid en de diversiteit van het landschap, die gaat van glooiende vlakten tot heuvels en bergen. De streek is een grote, groene vallei die wordt doorkruist door de rivier Sieve, die uitmondt in de rivier Arno, de belangrijkste rivier van Toscane. De Mugello begint in het noorden bij de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen, gaat verder zuidwaarts tot de top van Monte Giovi, om te eindigen in het westen bij Monte Senario en Monte Calvano.
In de Mugello vind je diverse kastelen en grote villa’s die behoorden tot de familie de' Medici. Deze Italiaanse familie die vooral bekend is uit de Florentijnse Renaissance periode, was afkomstig uit de Mugello vallei. Deze de’ Medici villa's en kastelen zijn opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Er is bijvoorbeeld het Park van Pratolino, Villa Demidoff in Vaglia, het Palazzo dei Vicari in Scarperia en Villa di Cafaggiolo in Barberino di Mugello, die één voor één zeker een bezoek waard zijn. 

Scarperia is één van de mooiste stadjes van Toscane. Dit stadje is beroemd omwille van de messenindustrie. Hier worden door de plaatselijke handwerkers nog steeds met de hand messen gemaakt.
Het Messen Museum documenteert de geschiedenis van deze wijdverspreide artisanale activiteit in Scarperia. Elke laatste zondag van mei wordt Scarperia in bloemen gehuld voor het traditionele evenement Infiorata. De straten van het stadje worden gedecoreerd met bloemblaadjes die schitterende afbeeldingen vormen. De bloemblaadjes worden de avond voordien in modellen gelegd door de inwoners van het stadje en elk jaar is er een verschillend thema. Andere jaarlijkse evenementen in Scarperia zijn Renaissance Dag, elke eerste zondag van september, Diotto, de herdenking van de oprichting van Scarperia door de Florentijnse Republiek op 8 (die-octo) september met een optocht in Middeleeuwse klederdracht, en elke eerste zondag van de maand is er een markt voor verzamelaars van antiek, postzegels en munten.

Het dorpje Vicchio is de geboorteplaats van de Renaissance-schilders Frau Angelico en Giotto. In het gehucht Vespignano kun je het geboortehuis van Giotto bezoeken.
Borgo San Lorenzo is de grootste stad van de streek, ga zeker eens binnen in de San Lorenzo kerk en bewonder de mooie fresco’s en schilderijen van Giotto.
Firenzuola werd in de tweede wereldoorlog met de grond gelijk gemaakt door de Duitsers. Na de oorlog werd het stadje heropgebouwd en het voormalige raadhuis „La Rocca“ werd identiek herbouwd.
Centraal in de Mugello bevindt zich het kunstmatig aangelegde meer Lago di Bilancino waar je kunt surfen, zeilen, windsurfen, kanovaren en waterskiën. Als je van winkelen houdt, ga dan zeker een dagje naar de designer outlet village van Barberino di Mugello. Het Designer Outlet Village in Barberino di Mugello biedt top mode in de prachtige streek Val di Sieve.
Het winkeldorp ligt 35 km ten noorden van Florence en heeft meer dan 100 winkels van nationale en internationale merken voor mannen, vrouwen en kinderen met kleding (Guess, Napapijri, Rifle, Tommy Hilfiger, Timberland, Trussardi, Benetton, Calvin Klein, Fornarina, Lacoste, Diesel, Hugo Boss, Gas, ...), sportkleding en schoenen (Nike, Adidas, Puma,...), cosmetica (Pupa, Bottega Verde, ...), chocolade (Lindt) en huishoud- en andere artikelen (Bialetti, Lagostina, Bormioli, Bose, Samsonite, ...).

Plezier en opwinding op het moto GP circuit van Mugello. In de motorwereld is deze streek wereldberoemd omwille van zijn motorcircuit en de bergpassen Giogo, Futa en Muraglione. Mugello is niet alleen bekend als thuisbasis voor de Italiaanse Moto GP motorraces; het is ook het circuit waar Ferrari regelmatig zijn Formule 1 raceauto's test.
Mugello Vakantiewoningen met zwembad in Firenzuola Toscane

 Vakantiewoningen Mugello

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.