LUCCA

Lucca, de stad met 100 kerken, omringd door middeleeuwse muren.

Lucca was de enige Stadstaat van Toscane die tot 1847 onafhankelijk is gebleven. Het is een prachtige stad die zeer trots is op haar onafhankelijkheid en haar erfgoed. De stad verdedigde de vrijheid van de "Civitas" (Stadstaat), waarbij de stadsmuren, die dateren uit de 16e eeuw, ongeschonden bleven. De 4.250 km lange stadsmuur wordt afgewisseld door torens en vestigingen die zeer goed bewaard zijn gebleven. In het historisch stadsdeel vind je talrijke monumenten en kunstwerken, zoals het Romeinse amfitheater, de San Frediano Basiliek, de piazza en San Michele kerk, de Kathedraal van San Martino col Volto Santo, het graf van Ilaria del Carretto gebeeldhouwd door Jacopo della Quercia, de Guinigi Toren, via Fillungo en het Palazzo Ducale op Piazza Napoleone.

Lucca, de klokkentoren van de kathedraal
Het monumentale historische centrum van de stad is nog steeds zoals het eeuwen geleden werd ontworpen. Lucca heeft veel prachtige middeleeuwse kerken (Lucca is de zogenaamde 'stad met 100 kerken' omdat er zoveel kerken in het stadscentrum zijn), torens, klokkentorens en indrukwekkende palazzi.
Piazza dell'Anfiteatro, gebouwd door Lorenzo Nottolin, ligt bovenop de ruïnes van een oud Romeins theater. In Lucca ligt ook de belangrijkste middeleeuwse verkeersader, Via Fillungo.

Agriturismo met zwembad in Borgo a Mozzano Lucca Toscane
 
Agriturismo met zwembad in Coreglia Antelminelli Lucca Toscane - See more at: http://www.alba-toscana.nl/st/67/

Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.