MASSA MARITTIMA

Massa Marittima, heuvelstadje met een adembenemend uitzicht. 

Massa Marittima (GR), Kathedraal
Het  historische centrum van Massa Marittima, met de goed bewaarde stadsmuur, is één van de belangrijkste stedelijke en architectonische complexen in Toscane. Kleine en smalle straatjes kronkelen langs de helling omhoog en omlaag en leiden naar magische plekjes waar je de mooie gebouwen, uitzichten en pleintjes kunt bewonderen. 

De speciale sfeer die er in het centrum heerst is uniek: de Piazza, de openbare gebouwen uit de XIIIe eeuw, de kathedraal, Palazzo della Podestà, het stadhuis, de marktplaats en een beetje verder weg de Munt en de Fontein. In het hoger gelegen deel van de stad, gebouwd tijdens de overheersing door Siena, vind je het indrukwekkende fort met de klokkentoren. Naast bezoeken aan enkele musea met historisch monumentaal erfgoed kun je ook begeleide wandelingen, fietstochten of excursies te paard maken.

Er zijn in Massa Maritima twee belangrijke evenementen die voor toeristen de moeite waard zijn: de Opera in Piazza en de Girifalco kruisboog wedstrijd.
Balestro del Girifalco
De Balestro del Girifalco is het belangrijkste historische evenement van de streek Maremma, een boeiende kruisboog wedstrijd. In 1959 werd besloten om deze eeuwenoude traditie (sinds 1200), die in de loop der tijden een beetje verloren was gegaan, weer in eer te herstellen.

Lirica in Piazza is een jaarlijks terugkerend evenement begin augustus waarbij op het centrale plein van Massa Marittima voor de kathedraal opera wordt opgevoerd.


Agriturismo met zwembad in Massa Marittima Toscane Grosseto 

 

Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.