Eurochocolate 2013 in Perugia Umbrië

Van vrijdag 18 oktober tot zondag 27 oktober 2013 vindt in Perugia de 20ste editie van Eurochocolate plaats, een internationaal chocolade festival.

Met de slogan EverGreen staat het evenement dit jaar in het teken van het milieubehoud. De officiële afbeelding van Eurochocolate 2013 is volledig gericht op het groene aspect, een muntplantje (munt en chocolade gaan heel goed samen) in een lekkere kop chocolade.
De tentoonstelling vindt plaats in het stadscentrum van Perugia en naast de aanwezigheid van vele ondernemers uit de chocolade sector kan Eurochocolate rekenen op zowat 1 miljoen bezoekers.Op Eurochocolate kun je enorme chocolade sculpturen bewonderen, de lekkerste en gekste chocoladecreaties ontdekken en proeven, en leuke en unieke souvenirs kopen. Elk jaar wordt er ook iets buitengewoons gemaakt in chocolade zoals de voorbije jaren een iglo met chocoladestenen of de grootste chocoladereep ter wereld.

De bekendste Italiaanse chocoladeproducent Perugina, bekend van de Baci, is uiteraard prominent aanwezig, evenals andere bekende en minder bekende, Italiaanse en buitenlandse chocoladeproducenten.


Als je naar Eurochocolate wil dan kan je met Ryanair rechtstreeks naar Perugia vliegen vanuit Brussel-Charleroi of Londen. Perugia ligt op 80 km van Arezzo en op 70 km van Montepulciano (SI). 

Ter gelegenheid van het WK Wielrennen 2013 wordt op 27 september in Lucca de nieuwe Chocostore van Eurochocolate ingehuldigd. Je vindt al een Chocostore in Perugia, Cortona en Siena.  Chocostore bevestigt daarmee zijn intenties om verder uit te breiden langs de as van de Toscaanse chocolade-vallei tussen Arezzo, Florence, Prato en Pisa, een strategische streek die de Toscaanse chocolade bekend maakte in het buitenland omwille van de kwaliteitsgarantie en de artigianale bereiding. 


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.