Het eiland GIGLIO

Het eiland GIGLIO, een paradijs van ongerepte natuur

Het eiland Giglio is het tweede grootste eiland van de Toscaanse Archipel. De natuurlijke schoonheid van het eiland maakt het tot een waar paradijs. De kustlijn bestaat uit grillige rotsen, die slechts op weinig plaatsen onderbroken worden door de baaien van Arenella, Giglio Porto, Le Cannelle en Caldane langs de oostkust, en door het grotere strand van Campese in het noordwesten van het eiland. 

Door het milde klimaat is het er heerlijk verblijven in elk seizoen. Het blauwe zeewater en de grillige zeebodem die wemelt van de vissen bieden aan bezoekers en duikers het genot van het heldere water. Het eiland is rijk aan fauna en flora en het dichtbegroeide mediterrane struikgewas wordt afgewisseld met olijfbomen en wijngaarden die overigens een uitstekende witte wijn produceren, de Ansonica.


Giglio Porto, eiland Giglio
De inwoners van het eiland wonen vooral bij Giglio Porto, Giglio Castello en Campese. 
Giglio Porto is een prachtig stadje dat bij een baai ligt, ingesloten tussen twee pieren. Vanaf hier leidt een smalle, kronkelende weg naar boven, naar Giglio Castello, waar zich het gemeentehuis bevindt. De burgemeester van Giglio is ook bevoegd over het kleinere eiland Giannutri. 

Giglio Castello
Het heuvelstadje heeft de uitstraling van een versterkt dorp, omgeven door hoge middeleeuwse stadsmuren en uitkijktorens. Het is een doolhof van kleine straatjes met bogen, donkere ondergrondse doorgangen, uit de rotsen uitgehouwen trappen en een opeenstapeling van oude huizen, met het kasteel dat erboven uitsteekt.
 
Giglio Campese
Campese ligt aan de westkant van het eiland. Deze baai heeft een breed zandstrand met een imposante toren. Zowel Giglio als het kleine eiland Giannutri maken deel uit van het Parco Nazionale dell'Arcipelago Toscano.
 
De opvallendste kenmerken van het eilandje Giannutri zijn de enorme kliffen die eindigen in de kristalheldere zee, de indringende geuren van aromatische kruiden en de overblijfselen van een Romeinse villa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.