De laatste reis van het cruiseschip Costa Concordia

Indien de weersomstandigheden het toelaten begint aanstaande maandag de laatste reis voor het cruiseschip Costa Concordia.Het is tijd voor de Costa Concordia om te vertrekken van het eiland Giglio voor de laatste reis op open zee. 

Het schip, dat op 13 januari 2012 strandde op het eiland Giglio, zal worden gesloopt in de Italiaanse haven Genua. De reis van het eiland Giglio naar Genua zal ongeveer vijf dagen duren. Voor het wrak van deze reus kan vertrekken, zal de fase om het schip weer te doen drijven natuurlijk goed moeten verlopen. Voorlopig werd het groene licht gegeven om hiermee aanstaande maandag (14 juli) te beginnen. De weersomstandigheden zijn echter onzeker en dus moeten de omstandigheden op zee afgewacht worden.

Het schip steekt momenteel slechts twee derden boven het water uit en het kan vier tot zes dagen duren om het terug te doen drijven. Het wrak werd in oktober 2013 recht getrokken op een platform en nu volgt de laatste fase van het delicate project van de berging, dat in totaal honderden miljoen dollar kost.

Maandagochtend om 6 uur zou men beginnen met het drijvend maken van het schip waarna het aan zijn allerlaatste reis kan beginnen. De Costa Concordia wordt dan naar de haven van Genua gesleept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.