De oldtimers race “Coppa del Chianti Classico”

Castellina in Chianti – Eind september is het Toscaanse stadje Castellina in Chianti traditiegetrouw het mekka voor de fans van oude sportauto's. Van 26 tot 28 september 2014 wordt de 35ste editie van de oldtimers race Coppa del Chianti Classico er georganiseerd. 
De deelnemende racewagens zijn opgedeeld in verschillende categorieën. De toegelaten sportwagens werden gebouwd tussen 1931 en 1990. De race bestaat in een tijdrit over een traject van 8 km bergop, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5-6%, langs smalle wegen, door het typische landschap van de Chianti streek met haar wijnvelden, olijfgaarden, en rijen cipressen. De aankomst is in Croce Fiorentina. 


De organisator van het evenement, Chianticup Racing, hoopt ook dit jaar op veel deelnemers, met vakkundig gerestaureerde pareltjes van oude sportwagens en oldtimers. Deze wedstrijd kent de voorbije jaren steeds meer belangstelling zowel binnen als buiten Italië en is bij liefhebbers van oldtimers onderhand bekend over heel de wereld. Voor de Chianti streek, die al wereldberoemd is voor zijn prachtig glooiende heuvels, heerlijk geurende olijfolie en uitmuntende wijn, is de race dan ook uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Elk jaar staan duizenden mensen langs het parcours om de prachtige wagens te bewonderen en de deelnemers toe te juichen.

Chianticup Racing organiseert overigens nog gelijkaardige oldtimer racewedstrijden in Toscane, zoals de Salita al Castello di Radicondoli, de beklimming naar het kasteel van Radicondoli, en de Coppa della Consuma.

Je kunt op zaterdagnamiddag 27 september 2014 de testritten van de Coppa del Chianti Classico bijwonen, of op zondag 28 september 2014 vanaf 10.00u de wedstrijd zelf.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.