8 maart Festa della Donna in Italië

8 maart is Wereldvrouwendag en Festa della Donna in Italië. In Italië is het gebruikelijk dat mannen die dag aan de vrouwen in hun leven, echtgenotes, dochters, moeders, vriendinnen of personeel, een takje Mimosa schenken. 


Daarnaast is 8 maart voor velen de gelegenheid om er een avondje gezellig met vriendinnen op uit te trekken. Zo zijn in Italië de klanten in de restaurants op die dag overwegend vrouwen. Bovendien spelen ook winkels en bioscopen hier steeds meer op in door op 8 maart aan de vrouwelijke klanten het symbolische takje mimosa te schenken. 


torta mimosa
De laatste jaren inspireerden de gele mimosa bloempjes ook koks en patissiers om een reeks gerechten en gebakjes te creëren die aan mimosa doen denken. Eén van de meest populaire creaties is waarschijnlijk de Torta Mimosa, een heerlijk dessert dat in verschillende vormen en met verschillende ingrediënten gemaakt kan worden, met als gemeenschappelijk kenmerk de verkruimelde basis van biscuittaart er bovenop.

Ter gelegenheid van het Feest van de Vrouwen kunnen alle vrouwen uitsluitend op zondag 8 maart 2015 op www.alba-toscana.eu een vakantie boeken in Toscane, Umbrië of op het eiland Elba met een unieke korting van 10%. 
Deel dit bericht met je vriendinnen en schenk hen 10% korting op hun volgende reis naar Italië!

Wijndomein met zwembad in Cerreto Guidi tussen Pisa en Florence Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.