De GIRO 2015 in Toscane

Op 9 mei 2015 gaat in het Italiaanse San Remo de Giro d'Italia van start. De aankomst van deze rittenwedstrijd is dit jaar in Milaan, waar op dat ogenblik de wereldtentoonstelling Expo 2015 plaatsvindt.

Als je in mei een uitstap naar Toscane gepland hebt, dan kun je 's werelds beste wielrenners 3 dagen in Toscane aan het werk zien vanaf dag 5, van woensdag 13 mei tot vrijdag 15 mei.

Op woensdag 13 mei vertrekt de 5de etappe in La Spezia in het zuiden van de regio Ligurië voor een bergrit van 152 km. Na minder dan 20 kilometer rijdt het peloton Toscane binnen voor een rit die de streek Lunigiana doorkruist langs het stadje Aulla. De rit gaat verder in de richting van de Apuaanse Alpen, een bergachtige streek die gekend is om zijn marmerproduktie. Op de Carpinelli pas op 839m hoogte zijn de eerste punten voor het bergklassement van de dag te verdienen. 
Barga
Daarna gaat het bergaf in de richting van de streek Garfagnana. De rit komt er onder andere voorbij het Middeleeuwse stadje Barga, één van de vele schitterende stadjes van Toscane die tot de club van de mooiste stadjes van Italië behoren. Daarna gaat het richting Bagni di Lucca, om uiteindelijk terug bergop te gaan in de provincie Pistoia in de Toscaanse Apennijnen. De aankomst is op 1.386m hoogt in Abetone, één van Toscane's meest gekende ski-oorden.

Castiglione della Pescaia
Donderdag 14 mei vertrekt de karavaan terug in Montecatini Terme voor een relatief vlakke rit richting de kuststreek in Zuid-Toscane. De rit doorkruist de provincie Pisa langs het stadje Pomarance, waar met een korte beklimming enkele punten voor het bergklassement te verdienen zijn. Daarna is het de beurt aan de streek Maremma, langs het heuvelstadje Massa Marittima, om uiteindelijk na 181 km aan te komen in de schitterende badstad Castiglione della Pescaia in de provincie Grosseto.

Grosseto, Piazza Dante
Vrijdag 15 mei vertrekt de 7de etappe in de stad Grosseto, opnieuw voor een relatief vlakke, maar lange rit, in de richting van de lagune van Orbetello, om erna Toscane in het zuiden te verlaten en verder te gaan naar de regio Lazio in de richting van Rome. De aankomst is na 263 km in Fiuggi ten zuiden van Rome.

Vanuit Fiuggi gaat de Giro nog 16 dagen verder doorheen Italië en op zondag 31 mei 2015 wordt bekend wie de Colombiaan Nairo Quintana zal opvolgen als winnaar van de Giro d'Italia.


Vakantiehuisjes met zwembad in Toscane Maremma Grosseto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.