Beyoncé op bezoek in Toscane

Beyoncé op bezoek in Florence en Bolgheri

De bekende zangeres Beyoncé is, zoals vele andere sterren, bezweken voor de heerlijke wijn uit Bolgheri "Sassicaia". Na Rihanna, die eind vorig jaar werd gefotografeerd toen ze een restaurant verliet met een fles Sassicaia 2003 in de hand, en Madonna, die de heerlijke wijn eerder dit jaar in een Italiaans televisieprogramma proefde, is Beyoncé de zoveelste bekende popster die niet kan weerstaan aan de heerlijke maar peperdure Sassicaia. 
Samen met haar man, rapper en muziekproducent Jay-Z, en haar dochtertje Blue Ivy, bracht Beyoncé een bezoek aan Bolgheri. Ze kwam met een helicopter rechtstreeks uit Florence waar ze eerst ging shoppen in Via Tornabuoni en een bezoek bracht aan het Uffizi Museum, de Duomo en de Ponte Santa Trinita.


Tijdens hun familievakantie in Toscane werden Beyoncé en haar familie overgevlogen voor een bezoek aan Bolgheri. Ze bezochten het exclusieve Sassicaia wijndomein Tenuta San Guido en werden in de kelders rondgeleid door de eigenaar, Markies Nicolò Incisa della Rocchetta.

Daarna aten ze een hapje in de Osteria van het domein. Het restaurant was exclusief geopend voor Beyoncé en haar gezin. Voor de gelegenheid werden een aantal uitzonderlijke flessen Sassicaia geopend. Sassicaia biedt een rijk scala aan aroma's zoals zwarte bessen, bramen, kruidige geuren, vanille, cederhout. De smaak is intens romig, met een achtergrond van rijpe tannines. Je kunt een Sassicaia 2012, een uitzonderlijk goed jaar (Veronelli 95/100, Wine Spectator 94/100, Robert Parker 96/100), kopen vanaf 130,00 euro.

De 33-jarige Beyoncé zou, volgens de geruchten, een aanzienlijke bestelling hebben geplaatst bij Tenuta San Guido. Het zou gaan om een speciale reeks Sassicaia met een speciaal etiket gemaakt door een internationaal bekende kunstenaar. Ze bestelde enkel wijn uit het jaar 2012, het geboortejaar van haar dochtertje Blue Ivy.

Toen de Italiaanse premier Matteo Renzi, die afkomstig is uit Toscane, eerder dit jaar op bezoek ging bij de Amerikaanse president Barack Obamo schonk hij Obama een fles Sassicaia wijn. Sassicaia is als een icoon, een symbool van overheerlijke wijn, gekend in de hele wereld.

Bolgheri is overigens niet alleen bekend omwille van topwijnen Sassicaia en Ornellaia, maar ook omwille van de indrukwekkende 5-km lange laan met 2.340 cipressen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.