De Nacht van Isabella

Het historisch centrum van Cerreto Guidi in de provincie Florence keert begin juli terug in de tijd naar het jaar 1576.

Cosimo I de' Medici
Als je op 2 of 3 juli 2016 op vakantie bent tussen Pisa en Florence dan kun je in Cerreto Guidi het jaarlijks terugkerend evenement De Nacht van Isabella bijwonen. Dat weekend wordt het tragische verhaal van Isabelle de' Medici herdacht, dochter van Cosimo I de' Medici, de eerste groothertog van Toscane. Op Piazza della Signoria in Florence vind je een groot ruiterstandbeeld van Cosimo I de' Medici.

Isabella de' Medici
Toen Paolo Orsini, de echtgenoot van de overspelige Isabella de' Medici, in 1576 terug naar huis kwam na een lange oorlog, werd een groot feest georganiseerd. Het feest was van korte duur, want op de tweede avond werd Isabelle op 34-jarige leeftijd gewurgd door haar man. Hij had vernomen dat ze al jaren een verhouding had met zijn neef, Troilo Orsini. Isabella was op 16-jarige leeftijd met Paolo getrouwd, op basis van een huwelijkscontract dat haar ouders voor haar afsloten toen ze elf jaar was. De legende wil dat de geest van Isabella 's nachts af en toe rondzwerft in de koude kamers van de villa in Cerreto Guidi op zoek naar haar geliefde. De villa in het centrum van Cerreto Guidi is één van de villa's van de Medici die alle erkend zijn als Unesco Werelderfgoed.

La Notte d'Isabella in Cerreto Guidi*

Edellieden in
Cerreto Guidi*
Begin juli wordt deze 16de eeuwse gebeurtenis in Cerreto Guidi herdacht met een Middeleeuws feest. Binnen de muren van het 16de eeuwse dorp keert de sfeer van de Middeleeuwen terug. Je vindt er edellieden en ridders in klederdracht, historische ambachten en spelen, Renaissance muziek en dansen, valkeniers, vuurwerk, vaandelzwaaiers, voorstellingen met zwaarden en kruisbogen en toneelstukken over het leven van Isabella. Je kunt de Villa van de Medici, de kerk van San Leonardo en het Oratorium van de Heilige Drievuldigheid bezoeken. 
terug in de tijd in de
straten van Cerreto Guidi*
In de antieke herbergen en kroegen kun je genieten van typische, plaatselijke gerechten. Meer info over dit evenement in Cerreto Guidi vind je op de website www.lanottedisabella.it.


Vlakbij Cerreto Guidi kun je het Museum van Leonardo Da Vinci kunt bezoeken in het naburige Vinci, de geboorteplaats van deze bekende kunstenaar en wetenschapper.
(*foto's www.lanottedisabella.it)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.