De Palio in Castelfiorentino

Dit jaar vindt op 24, 25 en 26 juni “Ca stellare” plaats, de 5de Palio van Castelfiorentino. Dit is een wedstrijd tussen de 9 wijken van de stad Castelfiorentino. 

Er wordt een puntenklassement gemaakt op basis van 5 populaire spelletjes, waaronder het meest spectaculaire en afmattende „Strobalen rollen“. De 5 wedstrijden dit jaar zijn : 
  • Dodgeball (trefbal) : Dit spel wordt zaterdagavond 25 juni gespeeld, telkens tussen twee teams, waarbij het erop aankomt om zo snel mogelijk de spelers van de tegenstander af te gooien en af te vangen met de bal. 
  • Strobalen rollen : Ook op zaterdagavond 25 juni wordt het „Strobalen rollen“ gespeeld. Hierbij moet elke stadswijk een rol stro door de stad rollen/duwen langs een vooraf vastgelegd parcours en om het snelst. 
  • Estafette : Op zondagochtend 26 juni wordt een estafette georganiseerd van 3 verschillende spelletjes waaronder zaklopen, kruiwagen lopen, en lopen op 3 benen (waarbij twee personen aan elkaar gebonden zijn aan een been). 
  • Touwtrekken : dit is het tweede spel op zondagochtend 26 juni 
  • Défilé: parade van de stadswijken op zondagavond 26 juni met als thema „de Wereld van Hollywood“, met een door de stadswijk versierde en door de verklede deelnemers getrokken kar. Op vrijdagavond 24 juni is er een parade in het centrum waarbij de stadswijken worden voorgesteld. De 9 wijken van Castelfiorentino zijn : Borgo, Cambiano, Dogana, Ferruzzino, Membrino, Petrazzi, Praticellli, Puppino en Santa Verdiana-Bastione. Dogana is één van de grootste wijken van de stad en won al 2 keer de Palio van Castelfiorentino en in 2015 werden ze nipt tweede. Puppino won 1 keer en vorig jaar won Praticelli voor de eerste keer. 

Afwachten wie dit jaar de winnende stadswijk wordt.

Vakantiehuisje in agriturismo met zwembad in Castelfiorentino ToscaneGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.