De mooiste filmlocaties van Toscane

Een filmset in Via della Ninna
 in Florence bij de gallerij
 van het Uffizi Museum
Inferno, de aller-nieuwste film met Tom Hanks, speelt zich af in Florence. De meeste scènes werden opgenomen op en rond Piazza delle Signoria, Ponte Vecchio, Piazza Duomo en in het stadhuis Palazzo Vecchio.

De film ging in Avant-Première in Florence op 8 oktober 2016. In Nederland is de film te zien sinds 13 oktober en in de Vlaamse filmzalen vanaf 19 oktober. 
Een scène uit Inferno in Palazzo della Signoria
De kunststeden, de middeleeuwse dorpjes en de adembenemende landschappen van Toscane zijn het ideale decor voor de meest uiteenlopende films. 

Voor vele regisseurs is de Toscaanse hoofdstad FLORENCE het ideale decor voor een film. De bekendste films die in Florence werden gedraaid zijn onder andere A room with a View, Hannibal, La Meglio Gioventù en nu uiteraard ook Inferno met Tom Hanks. 

Lucy op Piazza della Signoria
"A Room with a View" is een prachtige film uit 1985, naar de gelijknamige roman van E.M. Forster, die zich afspeelt in de renaissancestad Florence. Net als de hoofdrolspeelster, Lucy, kun je in de film de mooiste plekjes van Florence ontdekken, zoals Piazza della Signoria of de gallerij van het Uffizi Museum.

Hannibal bij Ponte Vecchio
"Hannibal" is één van de spannendste films die zich in Toscane afspelen. In de film met Anthony Hopkins uit 2001 duikt Dr. Hannibal Lecter onder in Florence. Je ziet hem ondermeer in Palazzo Vecchio, op Piazza della Signoria, Piazza della Repubblica en bij het beeld van het bronzen everzwijn op het plein Mercato Nuovo. 

La Meglio Gioventù bij het Uffizi Museum
"La Meglio Gioventù" (The Best of Youth) is een zes-uur durende Italiaanse film die zich niet enkel in Toscane afspeelt. De film bevat schitterende scènes van de gevolgen van de overstroming van Florence in november 1966. Het verhaal werd gefilmd in de centrale bibliotheek, in de kerk Santo Spirito en in het historische centrum van Florence.


Andere filmlocaties in TOSCANE. De prachtige, Toscaanse, glooiende heuvels, de groene valleien, de vruchtbare vlakten en de prachtige kustlijn zijn perfecte locaties voor een filmset. Films als Gladiator, The English Patient, Quantum of Solace, La Vita è Bella, Under the Tuscan Sun, The Twilight Saga, Miracle at St. Anna en zo veel meer werden in Toscane opgenomen. 

"Gladiator", uit 2000, werd opgenomen in de wat woeste streek Val d’Orcia, ten zuiden van Siena, met zijn uitgestrekte velden. De regisseur koos deze plek vooral vanwege het bijzondere licht. Maximus, gespeeld door Russell Crowe, droomt niet voor niks over het paradijs op deze locatie.

Ook "The English Patient" werd in deze prachtige omgeving opgenomen. Het decor van de film met de talrijke cipressen was het voormalige klooster van Sant’Anna in Camprena ten noorden van San Quirico d’Orcia en Pienza. Deze film uit 1996 won 9 Oscars.

De opnames van de scènes op de daken van Siena
De James Bond film, "Quantum of Solace", is gedeeltelijk opgenomen in de stad Siena. Na de openings-scène in de bergen nabij de Toscaanse stad Carrara, rijdt Daniel Craig Siena binnen. Tijdens een prachtige achtervolgingsscène op de daken van Siena is de wereldberoemde paardenrace, de Palio, te zien op Piazza del Campo.

In "La Vita è Bella", de schitterende film van Roberto Benigni is de stad Arezzo zeer herkenbaar in beeld gebracht. In de stad zijn talloze scènes opgenomen, maar de belangrijkste Toscaanse locatie was Villa Masini, een villa in Art Deco en Liberty stijl in Montevarchi.

In het eeuwenoude stadje Cortona, met als achtergrond het Toscaanse landschap, werd in 2003 de film "Under the Tuscan Sun" opgenomen. Het succesvolle verhaal van de schrijfster Frances Mayes die verliefd werd op dit mooie middeleeuwse stadje, trekt nu nog talloze nieuwsgierige toeristen aan.

"New Moon" uit de "Twilight Saga" werd in 2009 opgenomen in Montepulciano (en niet in Volterra zoals velen denken). De belangrijkste scène, waarin Bella de vampier Edward probeert te redden, is opgenomen op Piazza Grande. De scènes met de Volturi zijn opgenomen in het gemeentehuis en in de kelders van Redi in Palazzo Ricci.

Het verhaal van de film "Miracle at St. Anna" uit 2008 gaat over een groep zwarte, Amerikaanse soldaten die in 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Colognora di Pescaglia gestationeerd waren, in de Serchio vallei ten noorden van Lucca. De film was zeer controversieel in Italië, omdat met name de Italiaanse verzetsstrijders vonden dat in de film te veel leugens verteld werden.

Kortom, bij je bezoek aan Toscane kun je veel van deze filmlocaties zelf gaan bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.