Medici, Masters of Florence

Op 18 oktober 2016 gaat op RAI 1 de TV-serie, "Medici, Masters of Florence", in wereldpremière.

Deze recente TV-serie is een politiek familiedrama over de machtige, Italiaanse bankiersfamilie, de' Medici, die vooral in de 15de en de 16de eeuw vanuit Florence veel macht en rijkdom wist te verzamelen en een grote invloed uitoefende op onder meer kunst en kultuur in Italië en de rest van Europa. De serie is opgenomen in het Engels en is reeds in verschillende landen verkocht. Mogelijk zal ze binnenkort ook op de Vlaamse en Nederlandse televisie te zien zijn. 

Medici, Masters of Florence gaat over liefde, politiek, samenzweringen, machtspelletjes, intriges en veel meer. Deze nieuwe serie werd bedacht door Frank Spotnitz, (auteur van de X-Files) en Nicholas Meyer (scenarioschrijver van The Seven-Perc-Cent Solution en regisseur van films als Time After Time en twee Star Strek series). Gedurende 18 weken werd vooral tussen Rome en Florence gefilmd op de mooie kulturele en historische locaties met bezienswaardigheden, met name in Florence in Palazzo Vecchio, Palazzo Bargello, de kerk van San Lorenzo, en binnenin de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Andere prachtige opnames werden gemaakt in Pienza, Montepulciano, Pistoia, Bagno Vignoni, San Quirico d'Orcia en in de UNESCO-werelderfgoedsite Val d'Orcia. 
De serie kan prat gaan op een internationale cast met bekende Amerikaanse en Italiaanse acteurs. Het hoofdpersonage is Cosimo de' Medici, die in 1434 werd verkozen tot magistraat van Florence en aan de basis lag van de heerschappij van de Medici. 

Het plot van Medici, Masters of Florence 
In de 15de eeuw verwierf Giovanni de' Medici (Dustin Hoffman) met zijn familie in Florence een buitengewone economische macht, dankzij een contract dat hij twintig jaar voordien met de paus sloot. De Medici familie lijdt een groot verlies na de moord van haar patriarch, Giovanni. Als zijn zoon en erfgenaam Cosimo ontdekt dat zijn vader vergiftigd werd, gaat hij samen met zijn rechterhand Marco Bello op zoek naar de moordenaar. Cosimo, die zijn droom om kunstenaar te worden moest opgeven om in zijn vaders voetsporen te treden, moet zich verdedigen tegen de adellijke families onder leiding van Rinaldo degli Albizzi. 

De dood van zijn vader blijft een mysterie, en een nieuwe aartsvijand komt op de proppen, de rivaliserende bankier Pazzi. Een leven vol intriges en compromissen voor het welzijn van de familie wegen zwaar op Cosimo's bewustzijn. Ook binnen de Medici familie is het moeilijk om te vrede te bewaren. Cosimo en zijn broer Lorenzo hebben een verschillend karakter en temperament. Cosimo trouwt met de gravin Contessina de Bardi en ondertekend tegelijkertijd een politieke overeenkomst, die uitgroeit tot een indrukwekkend partnerschap. Omwille van zijn aanzien wordt Cosimo naar Venetië verbannen, waar hij Maddalena, een mooie slavin leert kennen. Zij zal zijn minnares en de moeder van zijn buitenechtelijke zoon worden. 

Maar … wie vermoorde Giovanni de' Medici? 

De cast van Medici, Masters of Florence 
Dit zijn de acteurs in het eerste seizoen van de TV-serie.
Dustin Hoffman – Giovanni de’ Medici 
Richard Madden – Cosimo de’ Medici 
Giorgio Caputo – Federigo Malavolti 
Guido Caprino – Marco Bello 
Stuart Martin – Lorenzo de’ Medici 
Tatjana Nardone – Emilia 
Annabel Scholey – Contessina de’ Bardi 

Afwachten wanneer deze TV-serie in België of Nederland te zien zal zijn. Wie nu al een voorsmaakje wil, kan vanaf 18 oktober op RAI 1 terecht. 

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.