Florence, modestad van Toscane

Salvatore Ferragamo
in Via de' Tornabuoni
Dat de Toscaanse stad Florence een synoniem is voor kultuur is alom gekend, maar de hoofdstad van Toscane is ook bekend als thuishaven voor veel gerenommeerde Italiaanse mode-ontwerpers zoals Cavalli, Pucci, Ferragamo en Scervino. 
Florence is de stad bij uitstek voor een dagje in het teken van de mode. 


Caffé Giacosa

Begin je “mode-dag” in Florence met een Cappuccino in het cafè van Roberto Cavalli, Caffè Giacosa, in Via della Spada 10.
Ga voor designer shopping of window-shopping naar Via de' Tornabuoni. Je vindt er de chiqueste etalages van Gucci, Prada, Pucci, Valentino en Bulgari. 

Museum Salvatore Ferragamo
Er zijn ook veel modemusea in Florence. Het museum van Salvatore Ferragamo is in Palazzo Spini Feroni op Piazza Santa Trinita 5/R is dagelijks open van 10 tot 19.30 uur. Op Piazza della Signoria vind je het Gucci Museum, dat open is van 10 tot 20 uur en op vrijdag van 10 tot 23 uur, en het Gucci Caffè & Restaurant en de Gucci Icon Store. 

Gucci Museum
Historische mode vind je dan weer in de Galleria del Costume in Palazzo Pitti

Voor betaalbare mode kun je terecht in de buurt van Via Roma. De winkels die je hier vindt, bieden een ruim assortiment van de beste Italiaanse en buitenlandse topmerken. Andere belangrijke winkelstraten in Florence zijn Via de' Calzaiuoli en de omliggende straten. Daar zijn er zijn boetieks en winkels van de meest gekende winkelketens voor alle budgetten.
Tot slot is er de buurt van San Lorenzo die vooral bekend is voor haar winkels met lederwaren en schoenen.

Florence centraal gelegen appartement 750m van Piazza Duomo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.